Selecteer een pagina
Wonen in een Tiny House in België
Tiny House Belgium

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over de dingen die ik uitprobeer en leer terwijl ik een leven aan het creëren ben met zoveel mogelijk vrijheid, (innerlijke) rust en eenvoud.

Gepubliceerd op 27/03/2016

Update september 2022

Wil je alles weten over wat mag en wat niet mag als het gaat over wonen in een Tiny House in Belgium?

Sluit je dan aan bij de Facebook groep Tiny House Vlaanderen.

Koenraad Princen weet hier alles over en legt het goed uit in de groep.

Oorspronkelijk bericht van maart 2016

Een paar dagen geleden heb ik met Louis De Keyser van Tiny House Belgium gebeld. Hier volgt alles wat je wilde weten over wonen in een Tiny House in België. 🙂

Prijs van een Tiny House

Tiny House BelgiumHoeveel kost een Tiny House? Het huis dat Louis van Tiny House Belgium voor zichzelf gaat bouwen, gaat ongeveer 50.000€ kosten, all in en ook incl. btw. Tot nu toe werken ze alleen nog maar op maat, en begint het vanaf zo’n 40.000€. Maar ze willen in de toekomst een paar standaardmodellen maken die rond de 25.000€ à 30.000€ zullen kosten. Als je van plan bent om je Tiny House nooit te verplaatsen, dan heb je geen trailer nodig en kost je huis 5.000€ minder. Dan kan het bv op het onderstel van een oude caravan gebouwd worden, wat ze ook bij het Tiny House hebben gedaan dat ze in Amerika hebben gebouwd.

Andere kosten

Andere kosten waar je rekening mee moet houden? Als je je Tiny House zelf wil kunnen verplaatsen, moet je een wagen hebben die de trailer (die 3,5 ton weegt) kan trekken. Een gewone wagen kan dit niet aan en is maar verzekerd tot 750 kg. Je hebt een hele stevige 4×4 of een bestelwagen nodig die genoeg kracht heeft. Een extra verzekering voor de trailer kost zo’n 120€ per jaar. Een brandverzekering kan je afsluiten, maar is niet verplicht. Er moet ook geen kadastraal inkomen op betaald worden, omdat het niet als een gebouw wordt gezien. Een Tiny House wordt wettelijk niet als een woning gezien, maar valt onder de categorie van woonwagens en caravans.

Waar mag je een Tiny House zetten?

Tiny House BelgiumNu de belangrijkste vraag natuurlijk. Waar mag je een Tiny House neerzetten? Je mag geen bouwgrond kopen om daar enkel een Tiny House op te zetten. En nee, je mag je ook niet in een bos of in een weide installeren… De gemakkelijkste oplossing is dat je je Tiny House in de tuin kan zetten van iemand die je kent. De woonwagenwet zegt dat je een camper voor permanente bewoning in iemands tuin mag zetten op maximum 30 meter van het bewoonde huis. Let op:

 • Dit verschilt van gemeente tot gemeente, dus je moet het wel eerst navragen om zeker te zijn dat het ok is.
 • Je moet ook eerst aan de buren gaan vragen of die het er mee eens zijn, want als ze klacht indienen, moet hij weg.

Louis gaat zijn Tiny House in de tuin van zijn neef zetten. Als je een bouwgrond hebt, waar je effectief op gaat bouwen, mag je normaal ook 6 maand in je Tiny House op de bouwgrond wonen. Maar ook dat hangt weer af van gemeente tot gemeente.

Mag je er permanent in wonen?

Dat hangt van verschillende instanties af. Als het bij familie is, is het in principe ok. Je domicilie kan je er wel niet zetten. Dus daarvoor heb je een ander adres nodig. Je kan het adres van je Tiny House wel als referentie-adres opgeven. Meer info over de woonwagenwet vind je op wonenineencamper.com.

Gas – elektriciteit – water?

Tiny House BelgiumHoe zit het met de nutsvoorzieningen? Een Tiny House kan volledig off grid gemaakt worden, met zonnepanelen, een luchtwarmtepomp, een systeem van wateropvang en -filtratie en een chemisch of composttoilet. Zo gaat Louis zijn eigen huis maken. Voor de afvoer van de wasbak en de douche is er een tank onder het Tiny House met een kraantje waarmee het kan water weglopen in de tuin. Het huis is ook heel goed geïsoleerd. Ze gaan heel dicht bij de Belgische bouwnormen liggen, ook al hoeft dit niet. Maar het kan ook anders. De gemakkelijkste manier is om een campingstation met een stopcontact en kraantje te plaatsen naast het Tiny House. Maar je kan ook met een verlengkabel werken. Belangrijk is dat het Tiny House kan afgekoppeld worden. En dat er bijvoorbeeld geen vaste waterleiding naar het Tiny House gaat. Anders wordt het als een gebouw beschouwd.

Concrete Tiny Houses projecten in België?

Louis gaat de eerste zijn die in België in een Tiny House woont. Er zijn nu wel een aantal mensen uit het Gentse die (samen met Louis) de koppen bijeen aan het steken zijn om te kijken of stad Gent bereid is om een zone in Gent in te kleuren als Tiny Houses park. Daar zou dan plaats moeten komen voor 10 à 20 Tiny Houses. Maar dat project staat nog in de kinderschoenen. In Nederland zijn er al een stuk of 200 Tiny Houses. En een bedrijf in Frankrijk heeft er nu al een stuk of 15 gerealiseerd. Het begint dus wel aan te slaan in Europa. Alleen is er nog geen wetgeving voor Tiny Houses. Daardoor is niet duidelijk wat nu wel en niet mag.

Wat is de productietijd van een Tiny House?

Het maken van een Tiny House, neemt ongeveer een 2 maanden in beslag. Maar reken voor het hele traject van offerte tot plaatsing best een 3 à 4 maanden.

Hoe lang gaat een Tiny House mee?

Tiny Houses bestaan nog maar 10 jaar, maar in Amerika wordt er vaak met houtskelet gebouwd, dus het huis moet normaal even lang meegaan als een gewoon huis.

Met hoeveel mensen kan je in een Tiny House wonen?

Dat hangt er een beetje van af wat je verwachtingen zijn. Het is ideaal voor een alleenstaande. Maar als je het als een oplossing ziet om 6 maand naast je bouwwerf te gaan wonen, dan is het misschien ook haalbaar als koppel met 1 kind?

Hoe groot is een Tiny House?

Een Tiny House kan op maat gemaakt worden. De enige restricties zijn die van wat op de openbare weg is toegestaan. Dit zijn de maximumafmetingen:

 • Lengte: 12m
 • Hoogte: 4m
 • Breedte: 2,5 m

Het huis waar Louis in gaat wonen is 6m x 2,5m. Het huis dat ze in Amerika hebben gebouwd is 7,5m x 2m. Ziezo.

Conclusie

 • Wonen in een Tiny House is een goedkope manier van wonen als je alleen bent.
 • Alleen heb je wel iemand nodig die het ziet zitten dat je in zijn of haar tuin komt wonen.
 • Je hebt ook een plaats nodig waar je je domicilie kan zetten.
 • En de wetgeving is momenteel nog niet zo duidelijk. Dus best eerst gaan navragen bij de gemeente en zeker toestemming aan de buren vragen.

Let op …

Let op voor je beslist om een een Tiny House te kopen. Lees zeker ook de opmerking van Jan Baard hieronder.

 

40 Reacties

 1. michael

  de max!! goe bezig!

  Antwoord
  • Vanessa

   Ik vroeg me af of je ondertussen al meer weet over het project om tinyhouses in Gent te realiseren?

   Antwoord
   • Peter

    Er wordt een project gestart, in de Gentse haven. Loods 20 zullen micro lofts zijn ca 30 vierkante meter volledig afgewerkt. In het voorjaar 2021 te bezoeken. Prijzen nog onbekend. Wel kan je er een semi overdekte garage staanplaats kopen . 35.000 euro. Niet Goedkoop. Op de site ziet het er mooi uit en spreekt men van betaalbaar. De site ligt aan de haven en is idd geen dure buurt. De lofting group renoveerde een 20 jaar geleden enkele panden tot moeten met een matig succes. Ik heb het idee dat men de regio wil opwaarderen, zoals men enkele jaren geleden deed met Dok Noord. Het project loods 20 heeft als bedoeling er full time te kunnen wonen, maw je domicilie mag hier gezet worden. Er zijn al eerder projecten gerealiseerd, onder loods 22 en 23. Dit zijn groter woonunits tot 200 vierkante meter.

    Antwoord
   • Vanessa huysmans

    Eigenlijk geen simpele oplossing voor duurzaam wonen. Om te zorgen dat er minder gebouwd word en minder verhard is een bepaalde groote bouwgrond voor de keuze tiny house wel een betere oplossing…met ook recht op domicile. Wat moeilijk om betaalbaar te wonen! Het blijft niet aantrekkelijk in zijn geheel.

    Antwoord
 2. boulaert de leye

  BESTE LOUIS

  ik vind dit een heel goed complex voor te wonen en goedkoop dit zou voor vele gezinnen haalbaar zijn nu met de crisis , is wel spijtig dat er niet permanent kan ingewoond worden de bedoeling met domicilie er staat zoveel gronden te koop ja soms dat ze er veel voor moeten betalen zoals bij ons hier in bever in vroeger creatie en nu mogen ze er hun domicilie zetten alles staat daar vervallen moesten daar een paar van die tiny house kunnen geplaatst worden zouden er veel mensen mee blij zijn ik weet zeker moest er gepraat worden met onze burgemeester dat hij zou ermee akkoord gaan met de reden dat het daar zeer goed bewoond zou zijn en er geen risico meer zou zijn voor inbraken vandaar ook mijn interesse omdat wij momenteel huren maar eens op pensioen is de huur prijs niet meer te betalen hopelijk hebben we spoedig eens een gesprek voor meer inlichtingen alvast bedankt en tot zien en groeten boulaert de leye kerkhove 18 1547 bever louis en cecile

  Antwoord
 3. Robin Demey

  Waarom niet gewoon een Tiny House bouwen die niet verplaatsbaar is?
  In België kan dat wel, in tegenstelling tot bv. de USA.

  Voor de minimale bouwnormen: https://stedenbouw.irisnet.be/pdf/RRU_Titre_2_NL.pdf

  Als je bouwt als studio (alles in 1 ruimte; uitgezonderd badkamer) gelden volgende normen:
  – 22m2 minimale nettovloeroppervlakte (woonkamer, keuken, slaapkamer allemaal in 1 ruimte)
  – Op begane vloer minimum 2,5m hoog
  – Toegangsdeur minimum 95 cm breed
  – 1 bad- of douchekamer is verplicht met warm en koud water (minimale afmetingen zijn er niet)
  – 1 WC is verplicht met minimale afmetingen van 0,80 x 1,20 meter; maar mag in de badkamer geïntegreerd zijn.
  – Keuken moet minstens een van water voorziene gootsteen hebben en minstens aansluiting voor minstens 3 elektrische huishoudapparaten en een hoofdkooktoestel moet mogelijk zijn: dus concreet kan 1 kookplaat en 3 stopcontacten
  – netto lichtdoorlatende oppervlakte moet minstens 1/5 van de vloeropp. zijn (bij ramen) en 1/12 bij dakramen
  – minstens 1 horizontaal zicht (op 1,5m hoogte)

  Antwoord
   • Robin Demey

    Ja, hangt inderdaad van gemeente tot gemeente af. Maar als je goed onderbouwd, en eerst op verkennend gesprek gaat met de stedenbouwkundig ambtenaar, zouden er toch opportuniteiten moeten zijn.

    Heel wat (bestaande) (oude) woningen hebben een bebouwd oppervlakte van minder dan 40m2. Dus zo extreem is dat nu ook weer niet. Uiteraard hebben die wel een verdieping (of 2).

    In ieder geval het proberen waard. Als het lukt, ben je voor goed verzekerd van een vaste/wettelijke woonplaats; terwijl dit met trailers helemaal niet het geval is.

    Antwoord
    • Ilse

     Ik denk dat het beste plan in dit geval inderdaad is om:
     1) een ontwerp te hebben van wat je wil bouwen
     2) bouwgronden te koop zoekt, geschikt voor jouw huis (open, half open of gesloten bebouwing)
     3) voor die bouwgronden een afspraak maakt met stedenbouw en langsgaan met je plan en vragen of je daarvoor een vergunning zou krijgen

     Ik heb gehoord dat je bij de aankoop van een bouwgrond een opschortende voorwaarde kan laten zetten dat de bouwvergunning moet goedgekeurd worden. Maar ik zou toch al checken op voorhand.

     Antwoord
     • Robin Demey

      Dat is inderdaad zeer goede raad.

      Als er hier iemand dit ooit uitprobeert, graag laten weten. 🙂

  • Ineke

   Dag Robin

   Sorry voor de late reactie! Bevestig jij met dit dat tiny houses niet verplaatsbaar moeten zijn? Ik vind het prefab concept zou lelijk en wil graag een kubus van 6x6m2 in de tuin van mijn ouders bouwen. Maar als het verplicht is om het tiny house te kunnen verplaatsen.. Dat is niet het plan, zou er definitief moeten staan. Het is echt zo vaag allemaal!!

   Antwoord
   • Robin

    Inderdaad. Tiny house gaat om het principe van zeer compact wonen. Het moet daarom niet zo extreem zijn als 7-9m2 hé.
    In België heb je minimum eisen, maar die vallen dus goed mee.
    Momenteel bezig met een ver(nieuw)bouw van een kleine rijwoning.
    Gelijkvloers 37m2, waarvan 15m2 keuken.
    Bovenverdieping (slaapkamer en technische ruimte) zo’n 20m2.
    Is voor 1 à 2 personen, maar eigenlijk heel ruim. Je zou daar perfect met een gezin in kunnen wonen als je wil.

    Antwoord
    • Ineke

     Dag Robin. Bedankt voor je antwoord . Ik zie het alweer met een rozere bril haha. Maar kan ik dit ook ergens bevestigd zien op internet? Dat ik toch 100% zeker ben en later niet in de problemen kom. En heb jij een bouwvergunning moeten aanvragen of gewoon gaan melden?

     Antwoord
 4. Chloé

  Super enthousiast over de Tiny Houses parks ! Met hoop dat het snel iets concreet wordt, wat niet altijd het geval is in la Belgique … 🙁

  Antwoord
 5. Ann Degryse

  Beste Louis,

  Ik speel al een tijdje met het idee om te gaan wonen in een Tiny house. Helaas de wetgeving in België staat wat dit betreft niet op punt.
  Heel graag wordt ik op de hoogte gehouden van jouw verdere initiatieven en de legale evolutie van het effectief wonen in een Tiny house…

  Antwoord
  • Ilse

   Goede vraag.
   De meeste mensen die interesse hebben in Tiny Houses overwegen niet om hier met kinderen te gaan wonen. Er is ook maar één slaapkamer, dus zelfs praktisch wordt het moeilijk.
   Wat wettelijk mag? Goede vraag. Je mag je domicilie niet in een Tiny House zetten. Dus misschien is er dan ook geen wetgeving die bepaalt wie er in mag wonen? Vraag het anders eens aan Louis De Keyser van Tiny House Belgium. http://www.tinyhouseprojects.org/

   Antwoord
 6. Elisabeth

  Heel interessante blog! Dank hiervoor!
  Je mag je tiny house toch ook op een recreatiegrond zetten en op een camping?

  Antwoord
 7. Michèle

  Hoi,
  ik zou mijn woonwagen willen zetten in de tuin van een vriend.
  Heb toelating gevraagd aan de gemeente, maar die beweren dat dit niet mag daar het agrarisch gebied is!
  Zijn er mogelijkheden om dit te omzeilen?
  Michèle

  Antwoord
   • Michèle

    merci!

    Antwoord
  • Sander

   Wou ook op agrarisch (landbouw) mocht ook niet centrum van gemeentes zijn daar soepeler in hoor

   Antwoord
 8. De Feyter J.Marco

  Beste Louis,

  ik wil deze huisjes gaan verkopen in Portugal.
  Ik ben actief in de verkoop van gronden en villa’s in Portugal maar wil jouw product er graag bijnemen , enige interesse ?
  Graag een afspraak .
  Met groeten,
  De Feyter Jozef-Marco
  http://www.unisales.be
  tel BE 0475 382 979

  Antwoord
 9. Erwin Vandenbroucke

  doe zo voort ! Nu nog een moderne overheid die toestaat dat men een stuk grond koopt om er een tiny house op te zetten en dit zonder enige (onlogische) wettelijke restrictie.
  Wetgeving van de jaren 1930 kunnen we missen als kiespijn…

  Het zou jullie eerste betrachting moeten zijn om dit ecologische en praktische initiatief te ondersteunen door een vestigingsrecht op bouwgrond. Hiervoor hebben jullie de steun nodig van de groenen… Er is geen enkel, geen enkel (!) rationeel bezwaar mogelijk vanwege politiekers en overheden om dit tegen te werken. Zeker gezien de huidige hoge huur- en koopprijzen.

  Ik hoop dat jullie daarin slagen anders heeft denken over ‘ecologische zelfstandigheid’ geen enkele zin. Eerst de grond, dan het gebouw …

  mvg

  Antwoord
 10. Jan Baard

  Verschillende problemen met dit artikel. De wet is helemaal niet vaag en vrij duidelijk. De korte versie is simpel, het mag niet, onder geen enkel mogelijke vorm. Voor de wet zal een tiny house beschouwd worden als een caravan, simpelweg een niet gemotoriseerde camperwagen. Het maakt helemaal niet uit of het zelfgemaakt is en de dimensies wat anders zijn, het is gewoon een caravan. Referentieadres verkrijgen wordt niet meer gedaan tenzij je tot een zigeunergroep behoort of militair op missie of kermisuitbater. Dit betekent dat je feitelijke domicilie moet zitten op het adres waar je woont. Echter is permanent wonen in een tiny house, zelfs op prive terrein van familie, niet toegelaten dus een domicilie hiervoor verkrijgen zal niet lukken. Dit betekent dat je domiciliefraude pleegt als je dan toch in je tiny house gaat wonen. Vaak bepalen (haast overal) gemeentelijke verorderingen ook dat het niet toegelaten is meer dan 24h achtereen in een mobiel onderkomen (lees roerend) te verblijven op prive terrein en moet op eerste verzoek van politie verwijdert worden en je krijgt ook een stevige boete.
  Het is zeer spijtig maar er is een reden waarom tiny houses in Belgie geen fenomeen zijn en zelfs haast helemaal niet voorkomen. Je kan zelfs Tiny houses op tweedehands websites vinden, vaak soms onafgewerkt omdat de eigenaren pas later doorhadden dat ze er niet in zouden kunnen wonen. De Belgische staat, en vooral de lokale gemeenten, hebben er echt voor gezorgd dat er geen enkel achterpoortje bestaat voor een tiny house. Zelfs al zou je bijvoorbeeld een domicilie hebben op een adres bijvoorbeeld bij het ouderlijk huis waar je werkelijk in woont en dan besluit om in een tiny house in de tuin te gaan wonen zal niet lukken. De politie kan je verzoeken je tiny house te verwijderen.
  De Belgische staat en gemeenten zijn eigenlijk wel behoorlijk hypocriet, enerzijds wil men een betonstop invoeren maar anderzijds stelt men geen alternatieve opties zoals tiny house open. De enige gemeente die iets in de juiste richting beweegt is Hasselt. Deze stad heeft sinds heel kort (2019) beslist dat een bejaarde ouder(s) in de tuin van hun kinderen mogen wonen in een kleine woonst zodat het kind voor de ouder kan zorgen. Maar dit is enkel mogelijk voor deze specifieke ouder-kind situatie.

  Antwoord
  • Aaron Verjans

   Hoi Jan

   Eerst en vooral bedankt voor deze korte en zeer duidelijke omschrijving van het huidig beleid!
   Het is zeer jammer dat de Belgische wetgeving hier zo een punt heeft achter gezet en dat er geen achterpoortjes zijn.

   Is recreatieve grond hier echter geen achterpoortje voor?
   Als je jouw tiny house op een recreatief grondgebied zet en jouw domicilie op een ander adres, kan je zeggen dat je tijdelijk in jouw vakantiehuisje verblijft, maar eigenlijk ergens anders woont.

   Antwoord
 11. E.LUX

  Volg sinds kort programma’s en info hierover; toch jammer dat we in België weer achterlopen zoals met zoveel zaken. Een stukje grond kopen en een Tiny house erop zou toch geen probleem mogen zijn. Ik ga stilaan richting pensioen, ben alleenstaand en heb geen eigendom maar zou me dit kunnen permitteren. Nieuwbouw niet en de huur- en renovatiemarkt is te duur en af te aftands.

  Antwoord
 12. Rita

  Begrijp de wetgeving niet. We weten allemaal dat bouwgrond schaarser word, en daardoor ook duur is. Tiny houses zouden de ideale oplossing zijn. Veel mensen kunnen geen huis betalen, zeker alleenstaanden of ouderen die alleen vallen. Hoop dat politici hun verstand gebruiken en dringend werk maken om dit te legaliseren.

  Antwoord
  • Robin

   Rita
   De wetgever heeft eigenlijk meestal maar 1 ding in gedachten: geld (belastingen, taxen…)

   Een kleine woning bouwen kost minder materiaal en werkuren en geeft dus minder btw, belastingen en sociale lasten.
   Ook de ‘grondlasten’ zijn hier van belang.

   Waarom denk je anders dat de overheid BEN-woningen promoot en Passiefhuizen afraadt?
   Simpel: passieve woningen zijn gericht op goed ontwerp en maximaal isoleren. Dus minimum aan techniek en zo weinig mogelijk verwarming nodig.

   BEN-woningen daarentegen zijn gericht op technieken: warmtepompen, pv, vloer-/wandverwarming, screens…

   Meer technieken=meer btw, belastingen op arbeidsuren, meer onderhoud…

   Antwoord
 13. Betty

  Hoe zit het met de wetgeving indien je je tiny-house geen tiny-house noemt maar wel kleinschalig wonen. Mijn wens is om ook in de toekomst een huisje te bouwen met max woonoppervlakte van 50M2, is idd de oplossing voor de overbevolking en dat er geen bossen meer moeten verdwijnen om te bouwen. Ik ben voor het behoudt van de natuur en hoe minder ik heb hoe minder ik moet onderhouden. Natuurlijk wil ik ook zo ecologisch mogelijk bouwen. Klein, ook kleine tuin maar fijn en zo milieuvriendelijk als kan. Hoe kleiner, hoe liever want dan heb je tijd om aangename dingen te doen.

  Antwoord
  • Robin

   Moet wel lukken.
   Gaat het om nieuwbouw of verbouwing?

   Antwoord
  • Robin

   De Vlaamse Wooncode schrijft voor dat een woning voor één persoon een minimale oppervlakte moet hebben van 18m², voor twee personen van 28m², voor drie personen van 40m², enzovoort

   Antwoord
 14. Chris

  Hoi,

  De vraag is hier reeds gesteld , maar geen antwoord gevonden.
  Hoe zit het dan met het plaatsen van een tinyhouse op een recreatiegrond?
  ( met of zonder trailer )

  Antwoord
  • Robin

   @Chris: zal waarschijnlijk beschouwd worden als caravan of woonwagen. Dus die wetgeving zal van tel zijn.

   Antwoord
 15. Ano Niem

  @Robin: ik zou liefst goedkoop en klein in het groen wonen maar in twee gemeentes van de Zuiderkempen. Echter in één gemeente is de minimumoppervlakte al 100m2, en in de andere 56m2, dus ik denk dat uw minimumafmetingen niet in heel België gelden hoor. De normen zouden er moeten zijn zoals in onze grootstad en omgekeerd: meer groen in de stad, minder beton op het platteland, maar het duurt precies eventjes eer ze dat door hebben…

  Antwoord
  • robindemey

   @Ano Niem
   Klopt. In sommige gemeenten zijn er striktere voorwaarden. Al is 56m2 niet onoverkomelijk. Dat is 28m2 en 2 bouwlagen. Geen Tiny House, maar ook geen ruime woning hé 😉

   Antwoord
 16. Damienne Vervoort

  Hallo,
  Eerst en vooral dank aan allen die hier al geschreven en gevraagd hebben, waardoor ik al wat meer weet!
  Ik heb een specifieke vraag:
  Ik heb een eigen woning met tuin, en ik heb een weide, waar mijn paarden op gehuisvest staan.
  Vermits ik gemiddeld zo’n 3 à 5u/dag bij de paarden werk/aanwezig ben, zou ik graag een klein mobiel onderkomen hebben. Niet om er in te wonen want mijn huis is niet veraf én er wonen is quasi onmogelijk tenzij ik volledig off grid zou gaan maar dat ben ik niet van plan.
  Dus ik blijf mijn domicilie uiteraard thuis hebben, niks verandert eigenlijk, behalve dat ik iets op wielen heb waar ik een tas koffie kan drinken, me wat opwarmen in de winter etc.Hoeft dus absoluut niet groot te zijn én op wielen én ik heb een auto die het kan en mag trekken.
  Mijn vraag dus: mag dat? (ik bedoel volgens de algemene Belgische wetgeving, ik weet dat ik ook moet checken of de gemeende niet nog extra regels voorziet)
  Alvast bedankt om jullie kennis hierover te delen en mee te denken hoe ik dit kan realiseren.

  Antwoord
 17. Jo

  Ik had de idee opgevat om een hut (, cabin, tiny house , noem het wat je wil) op het eind van mijn tuin te plaatsen ( al dan niet verplaatsbaar). Ik zou dit volledig ecologisch doen. Ik woon in waardevol agrarisch gebied in Gent. Wat zijn mijn kansen ?

  Antwoord

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.