fbpx

Hoe je een link toevoegt aan tekst op je website

Wil je een link toevoegen aan tekst op je website?

In onderstaand filmpje leer je hoe je dat kan doen (als je website gemaakt is met WordPress en het Divi thema).

Maar eerst een paar belangrijke opmerkingen.

Als je een link naar een andere website toevoegt op je website, en mensen klikken op die link, dan zou het kunnen dat die andere website heel wat interessante dingen te vertellen heeft, waardoor mensen op die andere site blijven verder surfen en ze jouw website vergeten. Dat wil je voorkomen, want je wil dat bezoekers op je website ontdekken wat jij te bieden hebt, jou beter leren kennen, zich inschrijven voor je nieuwsbrief, een aankoop doen, een mail sturen omdat ze interesse hebben in een samenwerking met jou, enzovoort.

Probeer dus links naar andere sites zoveel mogelijk te vermijden als het kan.

Als je toch een link naar een andere site wil leggen, zorg er dan altijd voor dat hij geopend wordt in een ander tabblad, zodat mensen jouw site niet kwijt zijn.

Als je een link legt naar een andere pagina op jouw eigen website, dan zijn er 3 mogelijkheden.

  1. Als het logisch is dat ze van de ene pagina verder surfen naar een andere pagina, en het niet belangrijk is dat ze de rest van de eerste pagina verder bekijken, dan kan je de link laten openen in hetzelfde tabblad. 
  2. Geef je een opsomming van een aantal opties: je kan bij mij terecht voor A, B en C, dan laat je de links (A, B en C) beter openen in een nieuw tabblad, zodat je bezoekers gemakkelijk terug naar het overzicht kunnen.
  3. Wil je dat de 2 pagina’s openstaan, en mensen gemakkelijk kunnen switchen tussen die 2 pagina’s, dan kan je ook kiezen voor openen in nieuw tabblad.

Probeer wel te vermijden dat je bezoekers op het einde van de rit 12 tabbladen hebben openstaan. Dat is ook niet zo overzichtelijk en klantvriendelijk. Plaats je in de schoenen van je bezoeker en bedenk hoe jij het graag zou willen.

Kan ik je helpen met het maken van een website? Klik dan hier voor meer info.

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik ben Ilse Lathouwers, een (bijna-extreme) minimalist, artist, blogger en webdesigner.

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorige

Volgende

Geef een reactie