fbpx

Wat als je niet weet wat je wil gaan doen?

Wat als je heel graag wil starten als zelfstandige (of iets anders wil gaan doen als zelfstandige), maar je geraakt er maar niet uit wat je wil doen.

Misschien ben je (net als ik) een creatieve generalist met veel interesses en is er ook heel veel dat je kunt en wil doen voor mensen.

Maar passen die dingen niet samen in één duidelijk verhaal, of kun je niet alles tegelijk doen, of misschien lijkt het toch niet meer zo interessant als je het idee verder uitwerkt. Of je laat a en b vallen om je alleen op c te richten, maar dan voel je dat je a en b toch ook echt niet wil laten vallen…

Ik weet dat het is om gek van te worden. Want je wil geen tijd meer verliezen, je wil er NU aan kunnen beginnen om het in de wereld te zetten en je bedrijf op te bouwen. Maar elke keer ga je weer twijfelen.

Zoek een goede coach

Het is een goed idee om een goede coach onder de arm te nemen voor dit soort probleem.

Maar … niet alle coaches kunnen om met dit soort wispelturigheid die bij creatieve generalisten hoort.

Zo zei een loopbaancoach van de VDAB 10 jaar geleden op het einde van mijn sessies ‘En nu geen nieuwe ideeën meer hè!’. 😀

Coaches die daar wel heel goed mee om kunnen zijn Wim Annerel en Sofie Leemans die ik met een warm hart aanbeveel.

Wat kan je nu zelf doen?

Dit zijn de dingen die je nu meteen zelf kan doen om er helderheid over te krijgen:

  • Laat je hoofd eerst wat tot rust komen. Ik begon onlangs weer met de eenvoudige en korte meditaties (10 minuten) van Headspace (er is een gratis versie en de volledige versie kost 57,99€/jaar). Ik doe momenteel 3 meditaties per dag van de 365 reeks. Doet deugd.
  • So Chicken heeft nu een app: Broednest (9,99€/maand, op elk moment opzegbaar). De bundels en de gidsen die ik zodadelijk vermeld, kunnen veel voor je doen als je eerst terug wat rust in je hoofd wil (Terug naar mindfulness, Terug naar Dankbaarheid), dan duidelijkheid wil over wat het nu is dat je moet gaan doen (Wat wil ik met mijn leven) en dan je angsten opzij wil zetten om er vollenbak voor te gaan (Angst bestrijden).
  • Ik ontdekte onlangs De ervaarring. Je kan een workshop van een halve dag volgen bv eind september 2020 in Beringen (Limburg) bij één van mijn favoriete coaches, Vanessa Luyten (99€).
  • Door er meer over op te zoeken kwam ik uit bij De school voor wereldverbeteraars en zo las ik (het begin van) Het handboek voor wereldverbeteraars. Dit geeft je een heel andere insteek om naar het probleem te kijken. Mij bracht het veel helderheid. En het ligt ook in lijn met de techniek die je toepast in de bundel ‘Wat wil ik met mijn leven’ van het Broednest.

Ik hoop dat je er met deze dingen uitkomt. En dat je dan met een YEEHAA!!! gevoel door je living kunt dansen op een power – feelgood nummer (zoals bv Kings & Queens van Ava Max). En kunt beginnen aan het in de wereld zetten van jouw droombedrijf. 🙂

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik maak websites en ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.