fbpx

Waarom je beter niet je gmail adres gebruikt op je website

3 Redenen waarom je je gmail adres beter niet gebruikt op je website

Website klanten vragen me wel eens of ze niet gewoon hun gmail adres op hun website kunnen zetten.

Ik begrijp dat het eenvoudiger kan lijken om maar één e-mailadres te hebben om te moeten beheren.

Maar ik zet op een rijtje waarom je het beter niet doet.

1. Je kan je werk niet even uitzetten in je mailbox

Als je werk-mails toekomen op je privé e-mailadres, dan kan je je werk nooit even uitzetten.

Van zodra je je mailbox opent om bijvoorbeeld wat persoonlijke mails te schrijven of af te handelen, staan je werk mails ook naar je te zwaaien. ‘Hè je moet nog dit, je moet hier nog op antwoorden, je moet dat nog doen.’

Als je je werkmails laat toekomen op een ander adres, kan je ervoor kiezen om alleen je gmail inbox te openen en dan vragen de andere werk mails geen mentale resources.

Je kiest dan zelf wanneer je tijd wil maken om naar je werk mails te kijken.

Want ook al beslis je dat je nu niets met je werk mails gaat doen, al heb je maar een glimp opgevangen van een mailtje waarin misschien een vervelende boodschap staat, dan blijven vervelende gedachten je misschien de rest van de dag achtervolgen.

Rust en eenvoud zijn dingen die ik zelf belangrijk vind en die ik jou ook toewens. Minder input, minder prikkels, minder reactief leven, maar zelf kiezen wanneer je ergens tijd voor wil maken. Daarom raad ik je aan om je gmail-adres niet te gebruiken voor je werkmails.

2. Je krijgt meer spam in je mailbox

Van zodra je e-mailadres op een website staat, bestaat de kans dat deze wordt onderschept door mensen of bedrijven die e-mailadressen verzamelen voor reclame, spam of zelfs het verspreiden van virussen.

Als ik een website maak, zet ik er altijd een plugin op die helpt voorkomen dat je e-mailadres wordt gevonden door robots die sites afgaan op zoek naar e-mailadressen. Maar het is nooit een waterdicht systeem.

Je zal de spam mails die toch nog binnenkomen sowieso moeten verwijderen. Maar dat doe je misschien liever op de momenten dat je je aan je bedrijfsmails zet en niet als je je privé-mails behandelt.

Bovendien gebruik je je professionele e-mailadres enkel tijdens de jaren dat je je bedrijf runt. Beslis je ermee te stoppen, dan ben je ook verlost van de spam.

Je gmail-adres gebruik je waarschijnlijk de rest van je leven en het is niet fijn om die mailbox te laten bezoedelen met extra verwijder werk voor de rest van je leven.

3. Het ziet er niet professioneel uit

Een gmail-adres op een website ziet er gewoon niet professioneel uit.

Mensen kunnen denken:

  • dat je nog niet zo ervaren bent in de dingen die je doet
  • dat je de dingen niet zo professioneel aanpakt
  • dat dit eerder een hobby is

3 Dingen die je zouden kunnen tegenhouden

(maar die eenvoudiger opgelost worden dan je denkt.)

1. Ik weet niet hoe ik een een professioneel e-mailadres geraak

Als je een website hebt met hosting, dus met je eigen url zoals www.mijnbedrijf.be, dan kun je heel eenvoudig een gratis e-mailadres (laten) aanmaken dat eindigt op @mijnbedrijf.be.

In het admin-paneel van je hosting vind je dit normaal gemakkelijk terug en anders vraag je het even aan degene die je website heeft gemaakt.

2. Ik weet niet waar ik mijn mails kan checken

Je kan je professionele mailbox waarschijnlijk checken in een webmail systeem zoals roundcube. En daar moet je inderdaad wat extra stappen voor zetten om die te openen en je moet eraan denken om het te doen.

Maar je kan je professioneel e-mailadres ook gewoon toevoegen in je mailprogramma of -app op je computer of smartphone.

In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Als je je mailbox dan opent, kies je zelf welke mails je op dat moment wil bekijken.

Op mijn smartphone:

Op mijn computer:

Lukt het toch niet? Dan kan je de link van je webmailprogramma opslaan in je bladwijzerbalk, zodat je hem met één klik kunt openen.

3. Het is extra werk om 2 mailboxen te beheren

Als je je mailbox toevoegt in je mailprogramma of de webmailversie met één klik kunt openen vanuit je bladwijzerbalk, is het niet veel extra werk om de mails te openen. Het grote voordeel is wel dat jij nu kiest wanneer je tijd wil steken in de mails voor je bedrijf.

 

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik ben Ilse Lathouwers, een (bijna-extreme) minimalist, artist, blogger en webdesigner.

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorige

Volgende

Geef een reactie