fbpx

Ik heb de afgelopen weken een break genomen in mijn (webdesign) bedrijf.

Ik heb nog wel aan websites van klanten gewerkt, maar ik heb een tijdje niets van me laten horen op social media.

Ik heb momenteel het geluk om weer even een opdracht te kunnen doen als freelance recruiter (3 dagen per week) en dat zorgt voor een financiële buffer.

En die buffer is nodig als je je eigen bedrijf wil uitbouwen.

Het lijkt soms alsof je gewoon moet starten en dat je dan meteen genoeg klanten hebt om van te kunnen leven. Maar zo werkt dat meestal niet. 🙂

En misschien heb je een idee over wat je wil gaan doen in je bedrijf, maar blijkt dat niet (meteen) te werken en moet je ook in je aanbod nog gaan finetunen.

Daarom is het goed om een financiële buffer te hebben. Zodat je de tijd en de ruimte hebt om dingen te laten evolueren en groeien. Om te beslissen om toch een andere weg in te slaan. Om te experimenteren. Om te ontdekken of je het in de praktijk ook echt graag doet. Of er vraag naar is. Of het past bij de manier waarop je je dagen wil invullen.

Probeer dus een situatie te creëren waar je niet van in het begin te veel onder (financiële) druk staat. Zodat je je bedrijf de ruimte kunt geven om de juiste weg te vinden. 🙂

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik maak websites voor warme, bezielde ondernemers en neem je mee op pad naar een leven met meer vrijheid, (innerlijke) rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.