fbpx

Waarom de juiste woorden zo belangrijk zijn op het inschrijfformulier voor je nieuwsbrief

De juiste woorden kiezen op het inschrijfformulier van je nieuwsbrief is belangrijk, als je graag inschrijving wil op je nieuwsbrief.

Ik ben net overgestapt van Mailchimp naar MailerLite.

(Ik schrijf binnenkort een artikel over waarom ik ben overgestapt, welke alternatieven ik allemaal heb vergeleken, en waarom ik uiteindelijk voor MailerLite heb gekozen. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.)

Geef 2 keuzes bij je GDPR bevestigingsvraag

Ik heb deze week ook 2 gratis weggevers gemaakt (die vind je hier), en die heb ik gelinkt aan mijn inschrijvingsformulieren.

Maar met de GDPR wetgeving is het belangrijk dat je mensen niet zomaar op je mailinglijst zet als ze je gratis weggever downloaden.

Als je een inschrijvingsformulier hebt waar mensen zich kunnen inschrijven om op de hoogte te blijven of zich in te schrijven op je nieuwsbrief, dan kiezen ze er bewust voor en is het niet nodig, maar bij een gratis weggever dus wel.

Je zou er dus een extra zinnetje met checkbox kunnen onderzetten:

  • Ja, ik ben akkoord om nadien ook op de hoogte gehouden te worden van andere tips.

Maar onderzoek heeft uitgewezen dat als er maar 1 checkbox is, dat mensen die dan vaker niet aanvinken.

Je kan dus beter zorgen voor 2 opties:

  • Ja, graag
  • Nee, liever niet

Wanneer mensen niet verder op de hoogte willen blijven

Nu had ik als tekst eerst geschreven:

Wil je na het downloaden van het e-book nog tips ontvangen over handige online tools, ondernemen en hoe je meer rust creëert in je leven?

  • Ja, graag
  • Nee, liever niet

Ik zag net dat ik een download had voor mijn e-book met 3 handige online tools, maar ik zag dat de persoon had aangevinkt ‘nee bedankt’.

Ok, dan ben ik even gaan kijken of ik de tekst nog kon optimaliseren om meer ‘Ja, graag’s’ te krijgen.

De psychologie achter taal heeft me altijd geïnteresseerd. Dus … zou het kunnen dat de manier waarop ik het heb geformuleerd, heeft gemaakt dat die persoon ‘nee, bedankt’ heeft geantwoord?

Even analyseren.

Wil je na het downloaden van het e-book nog tips ontvangen over handige online tools, ondernemen en hoe je meer rust creëert in je leven?

  • Dit is best wel een lange tekst. Dat kan wat overdonderend zijn en al een ‘pfff, laat maar zitten’ gevoel geven. Dus ik moest zien dat ik de tekst wat kon inkorten. In plaats van ‘Wil je na het downloaden van het e-book …’ heb ik er van gemaakt: ‘Wil je naast dit e-book …’
  • Het woordje ‘nog‘ kan ook weerstand oproepen. Oh nee, NOG meer? Dus dat moest er ook uit. Ik heb nog vervangen door ‘ook’. Het zit hem soms in kleine nuances.
  • Als mensen twijfelen of ze zouden inschrijven, kan je hen geruststellen met de boodschap dat ze zich heel gemakkelijk terug kunnen uitschrijven. En ja, ze weten dat wel, maar het nog even zien voor ze op ok (of ja, graag) klikken, kan je aantal ja’s verhogen. Dus heb ik een zinnetje, in een wat kleiner lettertype toegevoegd: Je kan je op elk moment terug uitschrijven

Dus, is het nu geworden:

Wil je naast dit e-book ook tips ontvangen over handige online tools, ondernemen en hoe je meer rust creëert in je leven?
Je kan op elk moment terug uitschrijven

Eens zien of dat betere resultaten heeft.

Finetunen, daar komt het op neer als iets niet gaat zoals je graag zou willen. 🙂

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik ben Ilse Lathouwers, een (bijna-extreme) minimalist, artist, blogger en webdesigner.

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorige

Volgende

Geef een reactie