fbpx

Waarom je echt moet starten met het verzamelen van e-mailadressen voor je nieuwsbrief

Niet van plan om nieuwsbrieven te sturen?

Als je je bedrijf pas start, ben je misschien helemaal niet van plan om nieuwsbrieven te gaan schrijven.

Misschien doe je dat gewoon niet graag, of heb je geen inspiratie voor dingen die je zou kunnen schrijven, of wil je de mensen niet lastig vallen, of heb je daar geen tijd voor.

Maar toch zou ik je aanraden om van in het begin mensen de kans te geven om zich in te schrijven op je nieuwsbrief.

Mensen willen soms gewoon echt graag op de hoogte blijven

Mensen komen op je website, vinden het wel interessant wat je doet, maar zijn op dit moment nog niet klaar om meteen klant bij je te worden. Maar misschien willen ze wel op de hoogte gehouden worden van de dingen waar jij mee bezig bent.

Als ze hun e-mailadres niet kunnen achterlaten, verlaten ze je site en denken ze er misschien nooit meer aan om terug naar je site te komen.

Want misschien waren ze toevallig op je site terecht gekomen en is de kans klein dat ze terug diezelfde weg op het internet afleggen om terug toevallig op jouw site terecht te komen. Of misschien zijn ze binnen een paar dagen, weken of maanden de naam van je bedrijf of site al weer vergeten zodat ze hem niet meer terugvinden.

Geef mensen die interesse hebben de kans om op de hoogte te blijven.

Begin eenvoudig

En nee, niet zo heel veel mensen zullen dat spontaan doen. Want mensen hebben ondertussen al wat negatieve ervaringen opgedaan met inschrijvingen op nieuwsbrieven (omdat ze te veel mails krijgen bv).

En tegenwoordig is het gangbaar dat je mensen een gratis weggever aanbiedt in ruil voor hun e-mailadres, zoals een gratis e-book, of een gratis online proefles bijvoorbeeld.

Maar ook al heb je dat (nog) niet, of ben je niet van plan om dat ooit te doen, geef mensen die echt interesse hebben toch de kans om op de hoogte te blijven.

Is het moment dan aangebroken dat je iets hebt aan te kondigen, zoals een nieuwe lessenreeks die start, een nieuwe dienst die of product dat je aanbiedt, een korting die je wil geven … dan heb je nu al een aantal mensen die graag van je wilden horen, die je op de hoogte kunt brengen.

En nee … het is helemaal niet erg als je een aantal maanden (of zelfs jaren) niet van je laat horen. Maar dan kan het als je wil.

Hoe doe je dat?

Je maakt een account aan bij Mailchimp (gratis tot 2000 inschrijvingen) of Mailerlite (gratis tot 1000 inschrijvingen en een stuk gebruiksvriendelijker) en je maakt een inschrijvingsformulier aan.

(Heb je hier hulp bij nodig? Dit is iets dat in mijn aanbod zit. Stuur me een mailtje als je hier meer over wil weten.)

Je kan vervolgens een eenvoudige link ‘Blijf op de hoogte’ op je website zetten. Als mensen daarop klikken, opent je inschrijvingsformulier. Mensen kunnen hun e-mailadres hier dan achterlaten en als jij er klaar voor bent om hen op de hoogte te brengen van iets dat je wil delen, dan kan dat.

Hoe je een nieuwsbrief stuurt in Mailchimp leg ik uit in dit artikel met filmpje.

(Al ben ik tegenwoordig meer fan van Mailerlite omdat het een stuk eenvoudiger is.)

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik ben Ilse Lathouwers, een (bijna-extreme) minimalist, artist, blogger en webdesigner.

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorige

Volgende

Geef een reactie