fbpx

Ik heb zo’n nood aan rust. Aan mijn batterijen opladen.

Dus moet ik ervoor zorgen dat alles zo snel mogelijk in orde is, dat alles gedaan is, dat mijn to do lijstje leeg is, dat alle mails in mijn mailbox behandeld zijn. Want dán ga ik rust vinden.

Dus check ik mijn mails van het werk nog op mijn vrije dagen en in het weekend. Zodat die kandidaten zo snel mogelijk kunnen ingepland worden (ik werk als freelance recruiter). En regel ik die volgende stappen met die kandidaat die ik zo graag wil aanwerven nog wel even ’s ochtends op een dag dat ik eigenlijk niet werk. Want anders moet die te lang wachten en zijn we haar misschien kwijt.

En zo blijven we maar doorgaan tot … alles gedaan is. Maar dat blijkt nooit te gebeuren. En ondertussen bleven de batterijen maar leeglopen.

Eens een halve dag vrijaf nemen, omdat ik niet meer kon. Een week out zijn omdat mijn lichaam zei dat het genoeg is. Terug vol goede moed herbeginnen. Om na de 2e werkdag weer helemaal aan 0 energie te zitten.

Dus trok ik aan de alarmbel bij mijn coach Karine van Oosterbos. “Ik kán niet meer! Ik ben echt helemaal op … ” zei ik gisteren tijdens onze sessie.

Zij zei dat je niet moet verwachten om rust te vinden als alles gedaan is, maar dat je rust moet NEMEN. Nu direct. Niet pas als alles gedaan is.

– Ok. We gaan proberen. Maar … dan gaan er misschien dingen niet gedaan zijn. Niet af. Nog niet in orde of geregeld of opgestart.
– Dat is niet erg. Nu eerst batterijen opladen. En daarna leren op tijd te stoppen.

Dus … zei ik voor vandaag een meeting af waarin nog vanalles moest worden opgestart voor mijn verlof. Zei ik nee op de vraag of ik donderdag dan nog een halve dag kon werken (dat was ik zelf ook al van plan, maar dat mocht niet van mijn coach 😉), verlengde ik mijn vakantie met een week en plande ik een paar dagen batterijen-oplaad-me-time in een huisje in de natuur.

En zo heb ik mijn laatste dag voor mijn verlof overleefd en toch nog heel veel in orde en geregeld gekregen, heb ik mijn out of office ingesteld en Teams en Outlook toegedaan.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik die niet meer opendoe tot 10 augustus. Want ik wil heel graag weten of die ene toffe kandidate ons voorstel aanvaardt en hoe het tweede gesprek verloopt met die andere kandidate die écht de moeite is, en of we nu onze Accounting Teamleader hebben gevonden en …

En het is maar een kleine moeite om even Outlook terug open te doen om toch nog even te checken of …

Maar ik ga nu echt proberen om het anders te doen. Even de stekker er helemaal uit. Weten dat het nu tijd is om te stoppen. Om dan vanaf 10 augustus met volledig opgeladen batterijen weer verder werk te maken van het aan boord brengen van supergoede en toffe nieuwe collega’s. 😊

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik maak websites voor warme, bezielde ondernemers en neem je mee op pad naar een leven met meer vrijheid, (innerlijke) rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.