Blog

Het scherm van je computer opnemen: de beste gratis tool

Moet je af en toe eens een video opnemen voor je klanten, waarin je zelf in beeld bent om iets uit te leggen, of waarin je je scherm opneemt om iets te tonen? Bijvoorbeeld de inhoud van je online academy of een werkboek?

Dan raad ik je ScreenPal aan. Vroeger heette het Screencast O Matic.

In de gratis versie kan je tot 15 minuten opnemen, je kan de video bewerken als het nodig is, en je kan hem downloaden naar je computer.

Loom is bekender, maar daar kan je in de gratis versie maar video’s van maximum 5 minuten opnemen en je kan ze niet downloaden naar je computer. Je kan wel de link naar de video delen met anderen, maar je kan er ook maar een beperkt aantal bewaren, dus niet zo interessant.

Een ander nadeel van Loom is dat de audio kwaliteit minder goed is.

Ik nam gisteren een video op waarin ik toon hoe je in Capcut audio toevoegt aan video en je hoort mij wel spreken terwijl ik de uitleg doe, maar de audio van de video die ik laat afspelen, neemt hij niet op. Niet handig.

Ilse Lathouwers

Als freelancer ondersteun ik Sales & Marketing afdelingen op flexibele basis. En ik deel tips die je leven en werk makkelijker maken.

Gepubliceerd op 06/04/2024

Over: Online tools

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om af en toe interessante tips en een blik achter de schermen te krijgen

Misschien vind je dit ook interessant…