fbpx

Wonen in containers – Tijd om alles uit te spitten…

Research tijd!

Containerwoningen

SNAG-0006 (1)Ik heb al 2 keer geprobeerd om Steven Deweirt van http://www.containerwoningen.be aan de lijn te krijgen, maar dat blijkt niet te lukken. Ik heb al 2 keer een voice mail gelaten met de vraag me terug te bellen, maar nog geen antwoord gekregen.

Normaal ging hun eerste containerwoning (waar hij zelf in zou gaan wonen) in juni 2015 opgeleverd worden, maar op de site zijn geen updates of foto’s te vinden. Enkel de plannen en computerfoto’s.

Heeft iemand nog iets van hen gehoord of weet iemand hoever het ermee staat?

Er zijn een aantal sites die over hetzelfde gaan, en daar wordt ook Jan Fiew vermeld. Ik hem ook proberen te bellen, maar het nummer is niet meer in gebruik. Bovendien zijn er ook verschillende links op hun site die niet (meer) werken.

Strange.

Budé

th-containers-wonen01Ik heb ook eens naar Budé gebeld. Dat blijkt wel een heel actief bedrijf te zijn. Alleen als het gaat over echt wonen, blijft het me iets te vaag.

De persoon die verantwoordelijk is voor het deel ‘wonen’ gaat me terugbellen.

Yurts

033Een andere manier van goedkoop wonen is wonen in Yurts. Die moeten waarschijnlijk tegen dezelfde (en nog andere, namelijk EPB normen enzo) problemen aanlopen als andere “alternatief wonen” mogelijkheden.

Ik heb een mailtje gestuurd met de vraag of zij klanten in België hebben die er echt officieel in wonen en hoe ze dat hebben opgelost.

Bouwgrond

Ik heb ook eens gebeld naar een immokantoor dat een bouwgrond open bebouwing verkoopt hier in de buurt met de vraag of er kan gebouwd worden met scheepscontainers. Hij kon er zelf niet op antwoorden, want was heel zeldzaam zei hij, maar hij verwees me door naar de dienst stedenbouw van de gemeente. 

To be continued…

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik ben Ilse Lathouwers, een (bijna-extreme) minimalist, artist, blogger en webdesigner.

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorige

Volgende

4 Reacties

 1. david

  Hey allen,hier hetzelfde,was echt van zin om dit te doen,Die Jan Fieuw is wss al niet meer in het bedrijf.
  Bellen,sms’en,emails haalt niets uit.En idd eerdere nummers niet actief meer .Voor mij al genoeg om te stoppen met deze mensen,grote bla bla maar idd geen feiten,4 oktober ging kijkwoning er zijn,enkel fundering momenteel.
  Bureau staan er enkele containers maar kunnen even goed zien haven Antwerpen hiervoor.
  Voor m’n werk al bij mensen geweest die ok hadden gezegd voor een nieuw project,alles kon,totaal geen problemen,nu bellen mensen hierover en ook geen antwoord.
  Ging er al moeten staan.

  Echte ondernemers blijkbaar.

  Antwoord
  • Ilse Lathouwers

   Oei… Niet goed. Bedankt voor de update.
   Ik ga eens horen hoever Budé er mee staat.

   Antwoord
   • david

    Laat je ons iets weten?

    Mvg.

    Antwoord
    • Ilse Lathouwers

     Doe ik! 🙂

     Antwoord

Geef een reactie