fbpx

Ontdekkingen over goedkoop wonen op de BIS beurs

Vorige week ben ik naar de BIS beurs gegaan, op zoek naar oplossingen om goedkoop te wonen.

Skilpod

goedkoop wonen skilpodToen ik in de modelwoning van Skilpod binnenwandelde had ik zoiets van wauw! Hier zou ik wel kunnen wonen.

Even nagevraagd of het raam vooraan ook groter kon (want veel lichtinval vind ik belangrijk), en dat was geen probleem.

De verkoper zag ook geen probleem qua bouwvergunning als het gaat om een woning om echt permanent in te wonen.

Als je niet te veeleisend bent op vlak van ruimte (of met andere woorden, niet te veel spullen hebt), is dit echt een mooie en betaalbare oplossing om in te wonen.

Goedkoop wonen SkilpodOp de beurs stond een woning van 40 m². Met 1 slaapkamer, badkamer met wc, lavabo en douche, en dan woonruimte met keuken, eetplaats en living. Er waren op verschillende slimme plaatsen ingebouwde kasten voorzien.

Ik geloof dat die opstelling zo rond de 60.000€ kostte excl. btw.

Toen ik daar was, had ik zoiets van “Ok. Hierin zou ik kunnen wonen”. Maar in het naar huis rijden, bedacht ik wel ineens. Oei… Ik heb geen plaats om mijn wasmachine en droogkast te zetten. En de fiets. En mijn winterbanden. En de grasmachine. En…

Dus misschien moet ik (zelfs voor mij alleen) dan toch al gaan kijken naar een iets groter model.

Ik ga in ieder geval binnenkort afspreken bij Skillpod zelf om verder te kijken wat de mogelijkheden en prijzen zijn.

Meer info op http://skilpod.com/

Tradibest

Goedkoop bouwen - TradibestNadien ben ik even blijven praten bij een traditioneel bouwbedrijf. Ze werken volledig op maat en kunnen de kosten drukken omdat het een klein familiebedrijf is zei hij. Ze hebben niet zoveel mensen in dienst, waardoor ze een stuk goedkoper zijn dan andere grote bouwbedrijven.

Je geeft je wensen door en ze willen met je meedenken als je goedkoop wonen belangrijk vindt.

Het is een bedrijf uit Ronse.

Meer info op http://www.tradibest.be/

Module Home

Module Home Buizingen - Goedkoop bouwenEr was nog een bedrijf dat met een modulaire woning op de BIS beurs stond. Module Home uit Buizingen.

De woning die zij hadden opgesteld was qua grootte vergelijkbaar met de Skilpod. Het was wel wat goedkoper. Rond de 50.000€ excl btw. De Skilpod was misschien wel iets moderner ingericht binnenin.

Ze hebben opendeurweekend op 14 en 15 november. Dan kan je kijkwoningen en de fabricagehal bezoeken.

Ook zij zagen geen probleem om zo’n woning te zetten om permanent in te wonen.

Module Home Buizingen - Goedkoop bouwenIemand gaf me de tip (weet niet meer of het bij Skilpod of Module Home was), om bij de bouwaanvraag een plan in te dienen van hoe het op termijn kan worden. Of met andere woorden: Je zet nu een kleinere module. Maar houdt in het achterhoofd dat je na verloop van tijd misschien nog een module bij wil plaatsen. En als je je bouwaanvraag indient, dan geef je aan wat de plannen op langere termijn zijn. De kans zou dan groter zijn dat ze het plan aanvaarden.

Een andere tip om de aanvraag gemakkelijker aanvaard te krijgen is om mee te geven, dat als je zou vertrekken, dat je dan ook alles meeneemt. Want dat kan bij zo’n woning. Als je dan terug een lege bouwgrond achterlaat (op de betonpalen in de grond voor onder de woning), dan zou het ook gemakkelijker aanvaard kunnen worden.

Maar… ik ga dit allemaal verder uitzoeken, ook bij stedenbouwkundige diensten.

Meer info op http://www.modulehome.be/

DB Chalets

chaletsIk ben ook eens gaan praten bij iemand die in chalets en tuinhuisjes doet.

Gaan horen of hij dacht dat het mogelijk was om goedkoop te bouwen met oplossingen die zij hebben. En ook hij zag mogelijkheden. In de cataloog die ik meekreeg, staan blijkbaar ook volledige huizen. Ik heb geen prijzen, want je moet natuurlijk een plan hebben. Maar… het is misschien ook een optie.

Het is soms een kwestie van out of the box denken. 

Meer info op http://dbchalets.be/

Goedkope bouwgrond

2.AalstsesteenwegSchendelbeke-canvas-695Er zijn natuurlijk 2 onderdelen in de kost van je huis. En dat is de bouw van je huis en de bouwgrond. Ook hier kan je het veel goedkoper maken als je flexibel bent qua regio.

Er stond op de BIS beurs een immokantoor uit het zuiden van Oost-Vlaanderen.

In die regio kan je bouwgronden vinden van rond de 100.000€ voor 700 m²

Meer info op http://www.agencedeville.be/ of natuurlijk op http://www.immoweb.be/

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik ben Ilse Lathouwers, een (bijna-extreme) minimalist, artist, blogger en webdesigner.

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Vorige

Volgende

8 Reacties

 1. Sander

  Erg interessant allemaal! Maar als ik even snel reken komt die skilpod van 40m² uit op zo’n 1.800 EUR per m² (incl. BTW). Veel toch? Off topic even melden dat ik je blog met plezier lees en uitkijk naar wat er nog allemaal uit de bus komt 😉

  Antwoord
  • Ilse Lathouwers

   Dat was ook de bedenking van een andere bloglezer die ik daar in de Skilpod tegenkwam. 🙂

   Nu… als je wat groter gaat, zal de kost per m² ook weer zakken veronderstel ik.

   Daarom ga ik eens praten met die mensen en een plan laten maken van een huis dat ik voor mezelf zou zien zitten, en dan eens kijken op hoeveel € per m² we komen.

   Als ik de prijzen zie van woningen bij de grote bouwbedrijven, dan gaat dat gemakkelijk naar de 200.000€. Maar – maak ik me dan de bedenking – als je die mensen vraagt om creatief mee na te denken en iets kleiners te bouwen, kom je misschien ook aan haalbare prijzen?

   Ik zoek het uit. 🙂

   Antwoord
 2. Astrid B

  Wij hebben samen gewerkt met ModuleHome en liggen nu zwaar in proces met de firma.
  Deze firma belooft veel maar in de praktijk gaat het er jammer genoeg helemaal anders aan toe. Ik zou niemand aanraden met deze firma te werken jammer genoeg. Het concept is super maar de uitvoering (bij ons) lijkt helemaal nergens naar.

  Antwoord
  • Glenn

   Hoi Astrid,

   Wat is tussen jullie en modulehome misgegaan?

   Antwoord
  • Pascale Bergen

   Wij hebben ook met modulehome gebouwd. Lekken, verzakking van de module halverwege, afgekeurde elektriciteit, leidingen ontbreken.

   Staat er nog maar van mei 2018..

   Wat is bij jullie het probleem?

   Antwoord
   • Hilde

    Is alles nu opgelost?

    Antwoord
    • Astrid B

     Sorry voor de (heel) late reactie, op een of andere manier kreeg ik geen melding van andere reacties.

     Wij liggen nog steeds in proces met Modulehome, nog niets opgelost en een hoop miserie. De vraag zou beter zijn: “Wat is er niet fout gelopen?”

     Wij wonen ondertussen met 2 kids en een hond bij mijn ouders, al 4 jaar!!! lang. Modulehome is er nog steeds van overtuigd dat zij een fantastische woning hebben afgeleverd en wij kunnen nog steeds niet verhuizen. We hebben een verslag van de gerechtsdeskundige waarin we grotendeels (90%) gelijk krijgen, maar Modulehome wil niet toegeven dus wij moeten opnieuw dagvaarden en alles via de rechtbank proberen terugvorderen..

     Antwoord
   • Fien

    Wauw, toch blij dit te lezen! Ik overwoog serieus om met ModuleHome in zee te gaan. Ik vond nergens reviews of getuigenissen van mensen, wat ik al gek vond. Hier toch al twee reacties van ontevreden klanten. Dat is best goed om weten… Maar ook heel jammer, want het leek een ideale en goedkope oplossing.

    Antwoord

Geef een reactie