fbpx
Selecteer een pagina

Ik ga een beslissing nemen die me 17.640€ gaat uitsparen.

Door de sluiting van de kappers werd mijn haar langer en langer. En als je een ‘creatief’ kort kapsel hebt, waarvoor je eigenlijk om de 6 weken naar de kapper moet, dan ziet dat er steeds minder en minder goed uit.

Ik overwoog wel eens of ik zou doorzetten en het laten groeien. Nog even wat maanden bad hair days, om daarna een lang(er) eenvoudig kapsel te hebben waar je gewoon zelf af en toe de schaar in kunt zetten.

Maar uiteindelijk besloot ik dat ik er toch graag wel een beetje goed uitzie, en ik was dan ook heel blij toen de kappers eindelijk open konden, en ik zelfs tamelijk snel een afspraak kon vastleggen.

Dus stond ik gisteren vol verwachting voor de kapper, maar hing er een papier ‘tijdelijk gesloten door onvoorziene omstandigheden’ op de deur.

Ik geloof erin dat het leven je altijd leidt naar waar je moet zijn.

Als een afspraak niet kan doorgaan, word je normaal gebeld en kan je meteen een andere afspraak maken, maar nu dus niet.

Daarom geloof ik dat ik deze kans moet aangrijpen om door te zetten en mijn haar dus niet meer te laten knippen. Zeker omdat ik de laatste tijd steeds serieuzer bezig met het verlagen van mijn kosten tot een absoluut minimum.

Stel dat ik met mijn korte ‘creatieve’ kapsel om de 6 weken naar de kapper moet gaan, en dat ik 84 jaar word. Wel … dan bespaar ik zo 17.640€. Daar kan je al eens een nieuwe auto mee kopen. Of 3 tweedehandse. 🙂

Wat met haar kleuren?

Ik kleur mijn haar zelf met product dat ik in de Aldi koop voor 5,49€ en dat heel goed is. Ik kleur mijn haar zo om de 2,5 maand. Mijn haar niet meer kleuren zou me dus 26€ per jaar of 1054€ voor de rest van mijn leven laten besparen. Niet zo’n heel grote besparing, maar er is een extra kost aan verbonden.🙂

Nu ik een bril draag, en ik veel te weinig zie zonder, moet ik lenzen aandoen voor die 45 minuten dat ik bezig ben met haarkeuren. Ik ben daar momenteel mijn daglenzen voor aan het opgebruiken die ik nog heb liggen (dat half uurtje kan ik de lenzen nog wel verdragen, al doet mijn hoofd dan helemaal raar, omdat mijn lenzen andere ‘instellingen’ hebben dan mijn bril en mijn hersenen dat niet meer gewoon zijn).

Dus… denk ik dat ik mijn haar nog even blijf kleuren zolang ik nog daglenzen heb liggen en dan ga ik voor lang grijs haar.

Waarom ik dat nu allemaal doe?

Ik heb een grote droom. En dat is dat ik niet meer moet werken voor geld. Dat ik totale vrijheid heb.

Ik ben er de laatste tijd steeds meer mee bezig. Kijken hoe ik mijn uitgaven tot een absoluut minimum kan verlagen. Om dan genoeg te verzamelen om rond te komen tot mijn pensioen.

Update 25 maart 2021

Omdat ik echt niks deftig meer kon doen met mijn haar en ik in de opleiding ‘Conscious Money flow‘ een nieuw interessant inzicht opdeed over geld (waarover later meer), besloot ik dan toch terug een afspraak te maken bij de kapper.

En joepie, nu zaterdag, 27 maart mocht ik gaan. Alleen… besliste ‘het leven’ weer dat het nog geen tijd is…🙂

Dan maar herkaderen. In plaats van een steeds slechter wordend kort kapsel, wordt het een steeds beter lang kapsel. 🙂

Wil je op de hoogte blijven van de volgende stappen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ilse Lathouwers
Ilse Lathouwers

Ik neem je graag mee op pad naar een leven met meer vrijheid, rust en eenvoud.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.